Přírodní afrodiziaka (nejen) pro Valentýna

Za svůj „novinářský“ život jsem toho napsala už opravdu mnoho. Avšak mezi nejčtenější články vždy patřily takové, které případnému uživateli slibují zázrak – elixír mládí, adaptogeny, přírodní antidepresiva… A také afrodiziaka.
O těch už byly sepsány stohy listů i tuny knih. A kdy je tedy nejlepší čas si to nejlepší z nich připomenout? Jasně, na Valentýna! Sice žádná velká romantika, připomínáme si umučení biskupa, který tajně oddával zamilované. Protože jakýsi Claudius II. měl obavy o své vojáky, že v případě boje nepůjdou se 100% nasazením na nepřítele… Přitom kdyby jim dal raději afrodiziaka, tak se vojáci vyřádí a pak půjdou za vlast bojovat ještě s větším nasazením. No jo, ale to bychom zase neměli historku o Valentýnovi, že ano? Takže zpět:

Afrodiziaka – zapomeňte na chemii a sáhněte po něčem přírodním. Nejznámější jsou ústřice, drcené rohy kozla nebo roh z nosorožce. Vegani příliš nejásají. A o jmenovaných tvorech se dá říci to samé. Tak co třeba španělské mušky? Zní to exoticky, že? Jde však o prášek z rozdrceného zelenozlatého broučka puchýřníka lékařského. Navíc v případě, že se látkou cantharidin v broučkovi obsaženou předávkujete, můžete si přivodit dokonce poškození ledvin či vnitřní krvácení. Dali byste si ještě teď?
Možná bude lepší tedy čokoláda. Pravda, většinu lidí vzruší už jen pouhé pomyšlení na ni.

Mezi další velmi účinná afrodiziaka, pak můžeme zařadit celer. Ten stimuluje centrální nervovou soustavu a činnost nadledvinek, které ovlivňují kvalitu sexuálního prožitku. Silně stimulující účinky má pak ženšen ovlivňující endokrinní pohlavní žlázy. Za zmínku také stojí kustovnice čínská, která je symbolem síly, vytrvalosti, sexuální potence a touhy. Prokazatelné afrodiziakální účinky má také peruánská bylina Maca, která zlepšuje psychickou i fyzickou výkonnost, snižuje impotenci mužů a odbourává frigiditu žen.

Sáhnout však můžete i po anýzu (obsahuje estrogenní sloučeniny), bazalce (zvyšuje sexuální touhu i plodnost), avokádu (stimuluje varlata), kardamom (silné afrodiziakum, pomáhá při impotenci), piniové oříšky (stimulují libido) a pomáhají i fíky (nabuzují vzrušení u žen) či papája (estrogenní ovoce, zvyšuje libodo).

Tak ať vám chutná!

Příspěvek vytvořen 12

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek