Můj příběh

Zeptáte-li se dítěte, čím bude až vyroste, odpoví povoláním, při kterém si my dospělí ťukáme na čelo. Stejně tak to bylo se mnou, když jsem tvrdila, že budu herečkou. Od mala jsem hrála divadlo a posléze se dostala i na Vyšší odbornou školu, kde jsem se pustila do studia hudebně-dramatického oboru. Tady jsem ale pochopila, že má cesta se bude ubírat jinudy. Díky škole jsem se však dostala do rádia, které se stalo na dlouhou dobu mým chlebodárcem. A dodnes je mi koníčkem.

Z rádia byla snazší cesta do televize i k psaní. A tak jsem dlouhá léta moderovala (TV Galaxie, Česká televize) a sbírala praxi i v novinách a časopisech. Během toho jsem však stále studovala: Dramaterapeut-herní specialista (PdF Olomouc), Dietní sestra (VOŠ Praha) či Léčivé rostliny (FaF Hradec Králové).

Byliny byly vždy mojí vášní i koníčkem. A už krátce po dvacátých narozeninách jsem se naplno pustila do jejich studia. Za pomoci kamarádů bylinářů, farmaceutů i lékařů jsem se dostávala schod po schůdku výš ve znalostech o fytoterapii, aromaterapii, nauce o lidském těle i psychosomatice. Těmto oborům jsem se podrobně věnovala a studovala je (školy, školení, kurzy, workshopy apod.). Následovaly i rekvalifikační kurzy, které s oblastí alternativní medicíny úzce souvisí: Masér a Kouč.

Po narození dětí jsem se podobně začala věnovat i problematice těhotenství, porodu i kojení (laktační poradkyně) a také masážím (baby masáže). I výrobě domácí kosmetiky (nejen pro děti). V té době jsem začala již také přednášet na seminářích a otevírala jsem své první workshopy.

Byla jsem zakladatelkou a deset let vedla úspěšné vydavatelství Bylinky revue, kde právě tvorba bylinkového magazínu i jeho speciálů byla mou šéfredaktorskou i tvůrčí parketou. Workshopy, přednášky i videonávody byly příjemným zpestřením pracovních dnů.

Učila jsem fytoterapii ve Škole přírodního léčení Tilia a jako bylinářka jsem spolupracovala s Institutem funkční medicíny a výživy. V současné době mám vlastní praxi a přednáším po celé republice. Vytvořila jsem vlastní řadu čajů a bylinných kapslí pod značkou Parapharmacy. Vystupuji v televizi (Prima TV, SEZNAM.TV, Česká televize).  

Příspěvek vytvořen 12

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek